Ползите за кожата от използването на копринени калъфки

Полезни ли са копринените калъфки за кожата? Да! Всъщност копринените калъфки Silk Universe са чудесен начин да помогнете на кожата си да изглежда и да се чувства по-здрава!

ползи за кожата копринени калъфки

Ежедневната рутинна грижа за кожата и пълноценният сън са добри начини да помогнете на кожата си да изглежда сияйна, но има още една крачка, която трябва да направите. Видът на калъфката за възглавница, която използвате в леглото, може да улесни или затрудни пътя ви към по-здрава кожа.

Памучните калъфки за възглавници може да изглеждат уютни, но тази материя не е от полза за кожата ви. Вместо да подобрят състоянието на кожата ви, те могат да предизвикат кожни раздразнения и други проблеми. Оставете настрана памучните калъфки и вместо тях използвайте копринени калъфки.

Полезни ли са копринените калъфки за възглавници за кожата ви? За разлика от памучните калъфки за възглавници, копринените калъфки за възглавници имат множество ползи за красотата. Независимо дали имате чувствителна кожа или не, спането върху калъфка за възглавница от коприна Silk Universe може да ви бъде от полза по няколко начина.

Копринените калъфки Silk Universe, копринените маски за сън Silk Universe и другите ни копринени продукти са изработени от 100% черничева коприна. Тази естествена тъкан предлага много ползи за вашата кожа благодарение на следните характеристики, които притежава.

Anti-Aging Effects (ефект против стареене)

Anti-Aging Effects копринена калъфка

Почивката върху копринена калъфка за възглавница нощ след нощ помага за предотвратяване на бръчките и фините линии. Докато памучната калъфка за възглавница или калъфка от други материали могат да причинят образуване на гънки и линии, копринените калъфки забавят процеса на стареене. Копринените калъфки Silk Universe ще ви осигурят по-младежки вид на кожата.

Как копринената калъфка може да направи това за  кожата? Ключът е в протеин, наречен серицин. Доказано е, че този протеин в коприната от черница предпазва кожата от уврежданията, които могат да причинят свободните радикали от ултравиолетовите (UV) лъчи и други източници. Това увреждане може да доведе до появата на бръчки и фини линии.

Научно доказано е, че коприната предотвратява появата на фини линии

Науката потвърждава твърдението, че коприната има антиейджинг ефект. Проучване от 2018 г., публикувано в ACS Applied Bio Materials, установява, че серицинът в коприната намалява възпалението на кожата и предпазва от увреждане, причинено от свободните радикали при излагане на UV лъчи.

Антибактериални/антимикробни свойства

копринена калъфка антибактериални свойства

Върху калъфките за възглавници, изработени от памук или други материали, могат да се натрупват бактерии и други микроби. Това може да доведе до появата на акне, особено ако вече имате склонна към акне кожа. Кожата ви се трие в калъфката за възглавница, докато спите, което излага порите ви на всякакви бактерии и микроби.

Когато имате копринена калъфка Silk Universe, не е нужно да се притеснявате, че порите ви ще бъдат пълни със замърсители. Копринените калъфки имат антибактериални и антимикробни свойства. Вместо да натрупват слоеве от тези микроби, те помагат да предпазите кожата си от пробиви.

Коприната показва антибактериално действие в проучвания

Учените са изпробвали антибактериалните и антимикробните свойства на коприната. Проучване от 2021 г., публикувано в ACS Applied Materials and Interfaces, установи, че фиброинът, друг копринен протеин, проявява антибактериални свойства срещу вредни микроби, включително E.coli и Staphylococcus aureus.

Дишащ материал

Да спите цяла нощ върху дишаща калъфка за възглавница може да направи чудеса с кожата ви. Черничевата коприна, от която са изработени копринените калъфки Silk Universe, осигурява висока степен на дишане. Какво означава това за кожата ви?

Коприната ви помага да спите, докато оставате комфортно хладни

Дишането означава, че копринената калъфка за възглавница не задържа топлина. Задържането на топлина може да направи калъфката за възглавница неприятно топла, вместо хладна, и да ви попречи да спите добре. Освен това може да се въртите и потите.

Проучване от 2021 г., публикувано в Nature Nanotechnology, подкрепя твърдението, че коприната има охлаждащ ефект върху кожата.

Дишащата копринена калъфка за възглавница също така означава, че няма да задържа влага. Калъфка за възглавница, която задържа влага, може да бъде място за размножаване на бактерии, което повишава риска от кожни раздразнения или пробиви.

Регулиране на температурата

регулиране на температурата

Добрият сън означава да се уверите, че през нощта не ви е прекалено горещо или студено. Регулирането на средата за сън може да помогне, като например включване на климатика или използване на вентилатор. Използването на копринена калъфка за възглавница помага още повече. Естествената тъкан на калъфките за възглавници от коприна Silk Universe помага за регулиране на телесната температура.

Коприната помага да не се затопляте прекалено много по време на сън

Колко важна е телесната температура за съня? Проучване от 2012 г., публикувано в Journal of Physiological Anthropology, показва, че промените в топлинната среда могат да нарушат съня. Поддържането на прохлада насърчава здравословния сън.

Охлаждащият ефект на  копринената калъфка Silk Universe означава, че ще спите по-добре през нощта. Копринената калъфка за възглавница може да помогне на тялото ви да остане хладно през цялата нощ, така че да спите спокойно.

Хидратиране на кожата

копринена калъфка хидратиране на кожата

Когато кожата ви няма достатъчно влага, тя става суха. Това може да придаде на кожата ви матов вид и да причини сърбеж и лющене. Нанасянето на овлажняващ крем помага за хидратирането на кожата ви. Използването на памучна калъфка за възглавница или други подобни материи обаче може да обезсмисли рутинната ви грижа за кожата.

Памучната калъфка за възглавница може да изсмуче влагата от лицето ви и да направи кожата ви суха. Използването на овлажняващ крем върху лицето може да помогне, но памукът абсорбира естествените масла, влагата и продуктите директно от лицето ви.

Преминаването към копринена калъфка Silk Universe може да помогне на кожата ви да остане хидратирана, докато спите.

Серицинът в коприната подпомага хидратацията на кожата

Преглед в Journal of Scientific and Industrial Research от 2004 г. установява, че серицинът в коприната подпомага хидратацията на кожата и осигурява много други ползи. Серицинът може да възстанови естествения овлажняващ фактор (NMF) на кожата, така че тя да остане влажна.

Хипоалергенни свойства

хипоалергенни свойства на копринена калъфка

Някои материи на калъфките за възглавници могат да предизвикат алергични реакции. При хора с чувствителна кожа или кожни заболявания, като екзема или псориазис, някои материи могат да доведат до дразнене на кожата и да предизвикат обостряне на симптомите. Памукът и други материали също могат да запушат порите, което води до поява на акне.

Използването на копринена калъфка Silk Universe по време на сън означава, че можете да се насладите на естествените ѝ хипоалергенни свойства. Коприната може да помогне за облекчаване на екзема при деца и възрастни, както и при други кожни заболявания. Този естествен материал може също така да намали дразненето на кожата и да понижи риска от алергични реакции. Други ползи включват успокояване на изгоряла от слънцето кожа и отпушване на порите.

Проучванията показват хипоалергенните свойства на коприната

Проучванията за използването на коприна показват, че този материал може да помогне за успокояване на кожни раздразнения. Проучване от 2019 г., публикувано в Dermatology Reports, установява, че коприната помага за подобряване на кожното дразнене при лица с атопичен дерматит.

Ниска абсорбция

Калъфката за възглавница не трябва да попива влагата от кожата ви, докато спите. Ако това се случи, може да се стигне до суха кожа. За разлика от памука, който има висока степен на абсорбция, копринената калъфка за възглавница не изсмуква влагата и естествените масла на кожата ви.

Колко влага може да абсорбира памукът? Според книгата “Подобряване на комфорта в облеклото” памучните влакна са способни да задържат вода до 27 пъти повече от теглото си. С други думи, памукът може да абсорбира влага в невероятно големи количества от кожата ви.

Коприната не отнема естествената влага на кожата ви

Комбинирането на нощната грижа за кожата с копринена калъфка Silk Universe преди лягане може да помогне на кожата ви да остане влажна и да се предотврати изсушаването ѝ. Когато почивате на тази възглавница, можете да се радвате на сияйна кожа.

Извеждане на влагата

Копринените калъфки за възглавници са известни със своите свойства за извеждане на влагата. Ако спите върху калъфка за възглавница от коприна Blissy, няма да се събудите с влажна и изпотена възглавница. Черничевата коприна изпарява влагата навън, вместо да я задържа в себе си.

Каква е съпоставката с други материали, например памук? Памучните калъфки задържат влагата, така че ако се изпотите през нощта, възглавницата ви ще остане влажна. Дори и да не се потите, тези калъфки за възглавници ще абсорбират и задържат естествената влага на косата и кожата ви.

Копринена калъфка Silk Universe Black

(4 customer reviews)
89,00 лв.

100% естествена коприна – 22 Momme; Размер: 50/70 см; Цвят:  черен; Произведено в България; Най-високо качество 6А GRADE; Сертификат ОЕКО-ТЕХ

+

Преминаване към копринена калъфка за възглавница, която остава суха и удобна

Копринените калъфки за възглавници няма да ви накарат да се чувствате некомфортно през нощта или когато се събудите сутрин. Благодарение на свойствата на коприната за отвеждане на влагата ще имате суха и мека калъфка за възглавница, върху която да спите през цялата нощ.

Естествена материя

Полиестерът и другите синтетични влакна могат да раздразнят кожата ви, да ви накарат да се събудите с гънки по време на сън и да доведат до други кожни проблеми. Копринените калъфки Silk Universe предлагат естествени влакна, които са с много предимства за чувствителната кожа и други кожни състояния.

Калъфката за възглавница от черничева коприна е изработена от коприна, получена от черничева копринена буба. Тези опитомени буби произвеждат пашкули, които съдържат серицин и фиброин – полезните протеини, които се съдържат в коприната. Нишките от коприна за калъфките за възглавници, маските за сън, облеклата за почивка и други продукти Silk Universe се получават от тези пашкули.

Естественият материал какъвто е коприната, води до по-здрава кожа

Коприната е естествен хипоалергенен материал със свойства за отвеждане на влагата, хидратиращи свойства и други важни качества. Тази естествена материя е идеална за хора с кожни заболявания, като екзема или акне. Копринената калъфка за възглавница няма да раздразни кожата, както правят другите материали.

Не дразни кожата

копринена калъфка не дрсьни кожата

Когато спите върху калъфка за възглавница, изработена от памук, сатен, найлон или друга подобна материя, може да забележите, че кожата ви е раздразнена. Тези видове тъкани са по-груби от коприната. Те също така могат да предизвикат зачервяване, обриви или други симптоми на кожно дразнене.

Копринените продукти на Silk Universe успокояват кожата ви

Копринената калъфка за възглавница предлага удобна повърхност за спане със свойства, които не притесняват кожата ви. Можете да се наспите добре и да постигнете по-здрава кожа, когато направите Silk Universe част от нощната си рутина.

Silk Universe предлага копринени калъфки за възглавници, копринени маски за сън, копринени халати и други продукти, които са идеални за вашата кожа. Независимо дали спите върху копринена калъфка за възглавница с копринена маска за сън или сутрин обличате мек копринен халат, можете да се радвате на успокояващото въздействие на тази естествена материя върху кожата ви.

Етикет OEKO-TEX Standard 100

Може да забележите този етикет върху калъфките за възглавници Silk Universe. Какво означава той? Етикетът OEKO-TEX Standard 100 показва, че тези калъфки за възглавници са сертифицирани като безопасни, нетоксични и екологични.

Строгите тестове гарантират високи стандарти за безопасност

За да получат този сертификат, калъфките за възглавници от черничева коприна трябва да са произведени по начин, който гарантира липсата на токсични или вредни вещества. Когато видите този етикет, това означава, че вашата калъфка за възглавница от коприна е била тествана срещу стотици токсични химикали. Етикетът “Стандарт 100” гарантира, че вашата калъфка за възглавница е напълно безопасна и нетоксична.

Въпреки че калъфките за възглавници от коприна са изработени от естествен материал, това не означава автоматично, че те са екологични. Етикетът OEKO-TEX Standard 100 показва, че копринените калъфки Silk Universe се считат за екологично чисти.

Гладка повърхност

Памучните калъфки за възглавници може да изглеждат меки, но те могат да предизвикат доста голямо триене на кожата ви. Докато спите, лицето ви може да се трие в този материал, което повишава риска от появата на фини линии и бръчки. Освен това е по-вероятно да имате гънки по лицето си, когато се събудите.

По-малко триене означава по-добър сън през нощта

Калъфките за възглавници Blissy Silk имат много по-гладка повърхност в сравнение с памука. Всъщност тези калъфки за възглавници имат 43% по-малко триене от памука. Спането върху възглавница, покрита с копринена калъфка, ви осигурява повърхност, която няма да трие или дразни кожата ви, докато спите.

С копринена калъфка за възглавница като част от спалното ви бельо ще имате, по-малък риск от гънки по време на сън и по-голям шанс за по-гладка кожа. Тези калъфки за възглавници също така помагат за предотвратяване на фини линии и бръчки. Вместо да се сблъсквате с триенето, ще имате гладка повърхност, по която кожата ви се плъзга.

Изключително мека текстура

Копринените калъфки Silk Universe са изключително меки за кожата и косата ви. Това ви осигурява максимален комфорт, така че да се насладите на добър сън през нощта. Какво прави тези калъфки за възглавници толкова меки? Копринените нишки от пашкулите на черничиевата буба.

Запазете копринените си калъфки за възглавници меки и гладки с редовна грижа

Копринените калъфки за възглавници, които се перат в пералня, остават меки, но не забравяйте да ги перете на деликатен цикъл с нежен перилен препарат. Можете да ги почистите и като ги изперете на ръка, ако предпочитате да го правите по този начин.

Добри ли са сатенените калъфки за възглавници за кожата?

Полезна ли е за кожата ви лъскава сатенена калъфка за възглавница? Тази деликатна тъкан е синтетичен материал, който често се сравнява с коприна. Въпреки това коприната и сатенът се различават по забележителни признаци. Предимствата на сатенената калъфка за възглавница не включват това, че е полезна за кожата ви.

Копринени или сатенени калъфки за възглавници? Изберете разумно

Сатенената калъфка за възглавница може да изглежда красиво като част от декора на спалнята ви, но няма да се отрази добре на кожата ви. Всъщност сатенената калъфка за възглавница може да е вредна за кожата ви. Сатенените калъфки за възглавници не помагат на кожата ви да задържа влагата, както копринените калъфки за възглавници. Те не предлагат и други предимства, като например това, че са естествено хипоалергенни.

Сатенената калъфка за възглавница може да предизвика дразнене на кожата, алергии или други кожни проблеми. Когато става въпрос за добра грижа за кожата ви, най-добрият избор е копринена Silk Universe. Тези калъфки за възглавници подпомагат здравата кожа, вместо да затрудняват най-добрия ѝ вид.

Направете Silk Universe част от рутинната си грижа за кожата. Посетете www.silkuniverse.bg, за да видите всички налични цветове и стилове на копринени калъфки за възглавници, маски за сън и други!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *