Полезни ли са копринените калъфки за кожата? Спорът за коприната и памука

Когато става въпрос за спокоен и възстановителен сън, който подобрява състоянието на кожата, има много фактори, които трябва да се вземат предвид, като един от най-важните е видът на избраната калъфка за възглавница.

грижа за кожата

Дерматологичната и козметичната индустрия отдавна се замислят върху коя възглавница е по-добре да се спи – копринена или памучна? И коприната, и памукът имат пламенни привърженици, които се аргументират, но в действителност има само един категоричен победител. Прочетете нататък, за да научите повече за двете материи и да разрешите този дългогодишен спор за коприната и памука.

Копринени срещу памучни калъфки за възглавници: Уреждане на спора

Като традиционен материал за покриване на възглавници памукът е издръжлив, лесен за поддръжка, и е на достъпна цена. Поради всички тези практични причини памучната калъфка за възглавница и памучните чаршафи с високо съдържание на нишки са популярен избор за сън.

Все повече обаче се осъзнават многобройните недостатъци на памука.

Вредни ли са памучните калъфки за възглавници за кожата?

Въпреки че памукът остава често срещан избор за калъфки за възглавници, този материал има много недостатъци. По-долу са изброени някои от недостатъците на памука, които могат да доведат до кожни проблеми.

  • Разширени пори/акне: Тъй като памучните калъфки за възглавници са малко груби, те могат да създадат малки кътчета, в които се утаяват и събират замърсявания, пърхот от домашни любимци и прашинки. Това привлича праховите акари към всяка от частиците, което разширява порите и води до появата на акне.
  • Абсорбира продуктите за грижа за кожата: Нека си признаем, че продуктите за грижа за кожата, особено тези, които са предназначени за използване по време на сън, могат да бъдат доста скъпи. Последното нещо, което искате, е скъпият ви козметичен крем да попадне върху калъфката на възглавницата, а не върху кожата ви, където му е мястото.
  • Не е хипоалергенен: Памукът не е хипоалергенен продукт и може да предизвика зачервяване, обрив и други проблеми.
  • Изсушава кожата: Този материал може да абсорбира влагата от кожата, което я изсушава и води до повече кожни проблеми.

По-добра ли е копринената тъкан за кожата ви?

За оптимално здраве на кожата е за предпочитане използването на калъфка за възглавница от коприна по редица причини. Коприната не само има луксозно усещане, но копринената тъкан също така намалява триенето, така че помага при кожни заболявания като екзема, вместо да ги изостря. Тя също така абсорбира по-малко влага от памука, което помага да запазите кожата си хидратирана.

Копринената повърхност е плътно сплетена и не събира прахови частици и замърсявания.Това означава, че копринените влакна отблъскват праховите акари и не запушват порите и не водят до поява на акне при кожа, склонна към акне.

Коприната също така помага на кожата да запази необходимата влага и предотвратява появата на фини линии и бръчки. Освен това тъканта от 100% черничева коприна е изцяло естествена и хипоалергенна, което е идеално за чувствителна кожа.

Ползи от коприната:

  • Не събира прах и мръсотия
  • Естествено хипоалергенен и дишащ
  • Не запушва порите
  • Помага на кожата да запази хидратацията
  • Предотвратява появата на бръчки и фини линии
  • Отблъсква праховите акари

Коприненото спално бельо като инвестиция

Вярно е, че цената на коприната е по-висока от тази на памука, но ако гледате на всяка калъфка като на инвестиция в здравето на кожата си, можете да разберете колко е ценно да спите върху коприна. С течение на времето ще имате по-гладка кожа и по-малко бръчки. Да не говорим, че ще се наслаждавате на мекото ѝ усещане всяка нощ.

Ако се притеснявате за грижата за коприната, не е нужно да се притеснявате. С копринените калъфките на Silk Universe, които могат да се перат в пералня, това не е проблем, тъй като грижата за тях е също толкова лесна, колкото и за традиционните калъфки за възглавници. Просто ги хвърлете в пералнята с някакъв препарат, предназначен за деликатни продукти, и те са готови за употреба. Освен това те ще ви осигурят перфектен сън, тъй като регулират температурата, поддържайки топлина през зимата и прохлада през лятото.

Извод: Коприната печели

Ако се питате: полезни ли са копринените калъфки за възглавници за кожата? Тогава да, коприната е категоричен победител за кожата и косата ви в сравнение с по-традиционния вариант на памук при избора на калъфка за възглавница поради всички изброени по-горе причини и не само. Препоръчваме използването на копринена калъфка Silk Universe като най-добрия избор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *